Op 11 mei gaan de scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs weer open en VO-scholen zijn gevraagd zich voor te bereiden zodat ze vanaf 2 juni weer fysiek onderwijs kunnen geven. Over die datum moet nog een definitieve beslissing worden genomen.

Veel leden binnen onze vereniging zijn op dit moment aan het nadenken hoe ze op hun school het muziekonderwijs tot aan de zomervakantie (en daarna) moeten gaan vormgeven zodra de leerlingen straks weer naar school toe mogen komen.

Dat roept vragen op als:

  • Hoe hou je als volwassene afstand tot kinderen in een muziekles?
  • Moet ik na elke les alle muziekinstrumenten ontsmetten?
  • Is het verantwoord om met een klas te zingen (i.v.m. snellere verspreiding)?
  • Kan ik leerlingen in oefenstudio’s laten werken en hoe groot moeten die minimaal dan zijn?
  • etc.

Om niet allemaal zelf het wiel uit te hoeven vinden, willen we ideeën en tips met elkaar uitwisselen zodat iedereen op de eigen school hiermee zijn/haar voordeel hiermee kan doen. Daarnaast wil de VLS hiermee een beeld krijgen hoe het er op dit moment voorstaat wat betreft muzieklessen in het onderwijs: zijn er manieren om het binnen alle richtlijnen door te kunnen laten gaan of maken scholen andere keuzes?

Door onderstaande vragenlijst in te vullen geef je aan hoe het muziekonderwijs op jouw school er straks uit gaat zien en kun je ideeën en tips kwijt die we vervolgens (geanonimiseerd) met andere leden delen. Je kunt ook aangeven om eenmalig een mailtje te ontvangen wanneer de resultaten beschikbaar zijn.

Weer naar school tijdens COVID-19: hoe geef je muziekles?
2. Ik geef les in: *
Als je meerdere opties aanvinkt, geef dan bij vraag 4 even aan voor welk onderwijstype je reactie is.
3. Geef aan wat het meest op jouw situatie van toepassing is.
Vanaf dat de leerlingen weer naar school toe komen tot aan de zomervakantie ben ik van plan om: *
Eenmalig een mailtje ontvangen als de resultaten gedeeld kunnen worden? Laat dan je e-mailadres achter.