Pensioen is belangrijk
Onze samenleving verandert voortdurend en jouw pensioen verandert mee. Veranderingen in AOW-leeftijden, opbouw van ABP pensioen en keuzemogelijkheden wanneer je met pensioen gaat, maken pensioen vaak tot een lastig onderwerp. Voor veel mensen lijkt pensioen nog ver weg, voor anderen komt het steeds dichterbij.
De FvOv vindt het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn met jouw ABP-pensioen. Daarom hebben wij, in samenwerking met het ABP, digitale voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, via Microsoft Teams. Een pensioenvoorlichter van het ABP zal een interactieve presentatie verzorgen, waarbij ook de gelegenheid bestaat om vragen te stellen.

En om antwoord te krijgen op vragen als:
– kan ik eerder, of juist later met pensioen gaan?
– wat is voorwaardelijk pensioen, en waar moet ik op letten?
– hoeveel pensioen en AOW bouw ik op?
– hoeveel pensioen kan ik laten uitkeren als ik stop?
– wat gebeurt er met mijn pensioen als ik minder ga werken?
– wat is nabestaandenpensioen en wat kan ik hiermee doen?
– ik wil zelf berekeningen maken: hoe werkt MijnABP?

Leven deze vragen ook bij jou?
Meld je dan aan voor een van onderstaande digitale informatieavonden op:

  • Maandag 29 maart 17.00-18.30 uur
  • Dinsdag 30 maart 19.00-20.30 uur
  • Woensdag 14 april 19.00-20.30 uur
  • Donderdag 15 april 17.00-18.30 uur
  • Woensdag 21 april 17.00-18.30 uur
    Bij voldoende belangstelling voor deze digitale informatieavonden organiseren wij meer bijeenkomsten op andere data.

De presentatie kan je thuis, of op de werkplek, volgen via Microsoft Teams. Microsoft Teams biedt natuurlijk ook de gelegenheid om tijdens de presentatie vragen te stellen aan de ABP pensioenvoorlichter, dit kan zowel mondeling als d.m.v. chatfunctionaliteit. De presentatie is echter niet bedoeld om uitgebreid stil te staan bij persoonlijke casuïstiek.

Om deelnemers voldoende gelegenheid te geven tot het stellen van vragen beperken we het aantal deelnemers per presentatie tot maximaal 20. Gebleken is dat bij kleinere groepen er meer gelegenheid is tot het stellen van vragen, waardoor de bijeenkomst een meer interactief karakter krijgt. De deelnemers worden verzocht om zich 10 minuten voor aanvang van de presentatie aan te melden in Microsoft Teams, zodat de presentatie op tijd kan beginnen.

De pensioenvoorlichter kan tijdens de presentatie geen technische problemen van deelnemers verhelpen. Deelnemers wordt daarom verzocht vóór de presentatie de werking van Microsoft Teams uit proberen. Ook leidt een vaste internetaansluiting vaker tot een stabieler gebruik dan via Wifi. Voor de leesbaarheid van de presentatie is het gebruik een PC of laptop aan te bevelen.

Klik hier om aan te melden voor deze online presentatie.