Op zaterdag 11 maart organiseert de VLS samen met Gehrels Muziekeducatie een studiedag in de Utrechtse Marnix Academie. De VLS verzorgt tijdens deze gezamenlijke studiedag twee keer een workshop waarbij ontmoeting tussen de groepsleerkracht en de vakleerkracht centraal staat en je kunt aan het werk met slagwerk Den Haag in hun workshop “City of Sounds”.

Workshop 1
Door alle ontwikkelingen in het muziekonderwijs op de basisschool werken zij steeds vaker samen. Welke kansen levert dit op? Welke aspecten maken dit juist lastig? Hoe kunnen we elkaars krachten op de beste manier inzetten met als doel het muziekonderwijs te verbeteren? Naast voorbeelden uit de praktijk en praktische werkvormen wordt een discussie met de deelnemers aan de workshop gevoerd om samen tot een dieper begrip van de materie te komen.

Workshop 2
“Slagwerk Den Haag” ontwikkelde een prachtig project voor alle Haagse scholieren binnen en buiten het primair en voortgezet onderwijs. Via scholen, buurthuizen en website werden kinderen en jongeren uitgenodigd mee te doen. Gewapend met geluidsapparatuur samen de stad in. De opnamen resulteerden in tal van prachtige composities, die samen een kunstwerk vormen in het Haagse stadhuis. Tijdens de workshop lopen de deelnemers het hele project actief na, van idee, werving tot resultaat.

En verder…
Naast deze workshops kun je zingen met Herma van Piekeren of de Vocal Toolbox van Katja Maria Slotte. Je kunt ook meedoen met slagwerk in de klas met Peter en Petra Dijkstra of slagwerk in de stad met het bijzondere project City of Sound van Slagwerk Den Haag. Laat je daarnaast door ervaren musici en muziekdocenten inspireren over ondernemen.

Van harte aanbevolen voor alle VLS-leden. VLS leden doen mee met korting. Voor veel meer informatie, inschrijving en keuze uit de workshops, zie de website van Gehrels.

Lees meer…