In de zomer van 2016 organiseert HKU in samenwerking met de VLS en Akoesticum in Ede de eerste Summerschool Innovatie Muziekeducatie. Deze Summerschool is erkend door het Lerarenregister.
In deze Summerschool krijgen muziekdocenten een update van een aantal nieuwe ontwikkelingen in de muziekeducatie.

Drie thema’s staan centraal: ‘van improvisatie naar maken’, ‘ludodidactiek’ (ofwel: onderwijsontwerp op basis van gameprincipes), en ‘inzet van technologie’. Update betekent hier: een grondige introductie op een nieuw terrein, en dan: direct zelf aan de slag! En dat doe je hier zowel in een klein team, alsook met alle deelnemers samen. We bieden volop ruimte voor ontmoeting en experiment.

De Summerschool begint op donderdag 18 augustus vanaf 10.00 uur en eindigt op vrijdag 19 augustus om 13.00 uur (inclusief lunch). Kosten deelname: €400,- inclusief overnachting en maaltijden.

Programma, informatie en aanmelding

LET OP:

  • Ben je lid van de VLS? Dan krijg je €50,- korting. Nadat je je hebt aangemeld bij de HKU, stuur je een e-mail (onderwerp: Summerschool) naar onze administratie. Vermeld in de mail je voor- en achternaam en stuur het bewijs van inschrijving van de HKU mee. Het bedrag van €50,- wordt dan meteen teruggestort.
  • Ben je studentlid van de VLS? Dan krijg je €15,- korting. Nadat je je hebt aangemeld bij de HKU, stuur je een e-mail (onderwerp: Summerschool) naar onze administratie. Vermeld in de mail je voor- en achternaam en en stuur het bewijs van inschrijving van de HKU mee. Het bedrag van €15,- wordt dan meteen teruggestort.
  • Ben je geen lid van de VLS, wil je lid worden én deelnemen aan de Summerschool? Word nu lid (kalenderjaar 2016) en ontvang meteen dezelfde korting als leden. Procedure: hier aanmelden en vervolgens stuur je een e-mail (onderwerp: Nieuw lid + Summerschool) naar naar onze administratie. Vermeld in de mail je voor- en achternaam en stuur het bewijs van inschrijving van de HKU mee. Het bedrag van €50,- wordt na ontvangst van betaling van het lidmaatschap meteen teruggestort.
  • Verder: Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Programma, informatie en aanmelding