Oproep!
Stichting Méér Muziek in de Klas organiseert een symposium over muziekonderwijs in het basisonderwijs.

De VLS vindt het belangrijk dat bij het symposium ook het geluid van vakleerkrachten in het primair onderwijs klinkt.
Het symposium zal namelijk richtinggevend zijn voor de stappen die de komende twee jaren gezet gaan worden voor het bereiken van structureel muziekonderwijs voor elke leerling in het po. Het programma is veelzijdig en jouw mening telt!

We roepen je daarom van harte op om je aan te melden. Gebruik daarvoor de link in de onderstaande uitnodiging.
Meld je overigens alleen aan als je zeker weet dat je de hele dag aanwezig zult zijn, zodat er geen plaats voor jou wordt vrijgehouden die ook aan een ander gegeven had kunnen worden.
LET OP: meld je aan voor 1 oktober, er zijn slechts 280 plekken beschikbaar.

Uitnodiging van Méér Muziek in de Klas
3×3=9… en ieder zingt zijn eigen lied. Oftewel, iedereen kan vanuit zijn eigen positie bijdragen aan kwalitatief muziekonderwijs op de basisschool. Als individu, maar zeker ook in samenwerking met anderen. Hoe? Die vraag beantwoorden we tijdens het interactieve Méér Muziek in de Klas-symposium ‘3×3=9’ op 1 november 2018. Kennis vermenigvuldig je natuurlijk door die te delen. We nodigen je daarom van harte uit om op deze dag jouw kennis met ons te delen.

Sprekers
Tijdens het symposium laten verschillende wetenschappers en experts hun licht schijnen over muziekonderwijs op de basisschool, zoals prof. dr. Tom ter Bogt (Utrecht University), prof. dr. Evert Bisschop Boele (Hanze Hogeschool Groningen & Erasmus University Rotterdam), dr. Thomas De Baets (Luca School of Arts & KU Leuven), associate prof. Arthur Jaschke (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten & VU Amsterdam), Phil Mullen (Goldsmiths College & University of London), Tim Post MSc (Twente University) en vele anderen.

Wat gaan we doen?
De basis van het symposium is het Manifest kwalitatief muziekonderwijs, onderwerp van gesprek van ons symposium van vorig jaar. Wat betekent dit Manifest voor de praktijk? Hoe vertalen we de elementen uit het Manifest naar concrete acties en vervolgstappen? In interactieve deelsessies gaan we op zoek naar de antwoorden, met een gemêleerde groep van de aanwezige wetenschappers, experts, professionals uit de muziek- en onderwijssector en pabo- en conservatoriumstudenten. Op de symposiumpagina op onze website kun je het Manifest nalezen en vind je meer info over de deelsessies. Ook vind je daar binnenkort het exacte programma.

Locatie, tijd en aanmelden
Het symposium vindt plaats in Akoesticum te Ede van 9.30 tot 17.00 uur.

Aanmelden kan met behulp van dit formulier tot en met uiterlijk 1 oktober.

Heb je eerst nog een vraag over het symposium? Stuur dan een mailtje naar uitnodiging@meermuziekindeklas.nl of bel naar 020 – 8204 730.

Discussie Dinsdag
Laat je ook in aanloop naar het symposium horen door te reageren op de stelling die elke dinsdag op de facebook-pagina van Méér Muziek in de klas verschijnt.