Binnenkort kunt u weer deelnemen aan de scholings/inspiratiedagen voor muziekdocenten VO die de VLS samen met de Music+ Academy organiseert. De dagen vinden plaats op:

dinsdag 4 november
Polanentheater, Amsterdam

donderdag 27 november
Kunstbalie, Tilburg

maart 2015
Conservatorium, Maastricht

Inschrijven kan via de site van de Music+ Academy.

Wat kun je verwachten?

De dag staat (wederom) in het teken van je eigen muzikantschap en ontwikkeling.

Als deelnemer aan deze scholingsdag:

  • Krijg je inspiratie en een ‘learning boost’ doordat je, samen met anderen, werkt aan je eigen muzikantschap
  • Volg je workshops die frisse inzichten bieden op zang, improvisatie, performance, ritmiek en body movement
  • Reflecteer je en maak je de vertaling naar je docentschap
  • Ontmoet je collega’s, in gesprek, en ook muzikaal
  • Heb je een erg leuke dag!

We starten om 10 uur met een plenaire opening. Vervolgens volg je een drietal workshops waarin ‘zelf doen’ en ‘ervaren’ centraal staan. Uiteraard sluiten we de dag muzikaal af.

Opening en reflectie – Suzan Lutke

Suzan Lutke staat bekend om haar ervaring en veelzijdigheid binnen de wereld van muziekeducatie.
Zo was ze hoofdvakdocent bij de opleiding docent muziek in Utrecht, leidde ze een VO school en stond ze zelf als muziekdocent voor de klas.

Suzan opent de dag op haar unieke manier met haar visie op ‘docentschap in de 21e eeuw’. Gedurende de dag helpt ze je de verbinding te leggen naar je docentschap.

WORKSHOP Zing jezelf! – Robin van Beek

Robin coacht o.a. de vocalisten van Armin van Buuren, het team Ali B bij ‘The Voice of Holland’ en vele Joop van den Ende musicalsterren.
In zijn workshop krijg je (technische) handvatten en daagt hij je uit om het uiterste uit je stem te halen. Bovenal word je gestimuleerd te zingen met je hart. Elementen zijn o.a.: Hoe breng je jezelf terug naar je basis van waaruit je alles met overtuiging kan overbrengen? Hoe maak je optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten in samenzang? Hoe weet je anderen mee te nemen in jouw beleving van het verhaal en de muziek?

WORKSHOP Instant composing – Esmée Olthuis

Esmée is één van dé experts op het gebied van improvisatie en muzikale creativiteit. De veel gebruikte improvisatiemethode Kobranie is van haar hand. Ze maakt deel uit van het kernteam van de opleiding Musician 3.0 op het Utrechts Conservatorium.
In deze workshop zet je je muzikaliteit en creatief vermogen in om samen met de groep muziek te maken. Elementen zijn o.a.: Hoe maak je gebruik van jouw creatieve vermogen in een gezamenlijke improvisatie? Wat is de kracht van loslaten van vaste patronen? Wat is de voor jou optimale balans tussen vrijheid en structuur in het musiceren?

WORKSHOP Body Expression – John Kayongo

John is verbonden als dansdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), het Utrechts Centrum voor de Kunsten, Rasa en de Modern dance school and Jazz and Musical dance school in Amsterdam. Uniek aan John is dat hij verbinding weet te leggen tussen dans/beweging en musiceren.
In deze workshop staat de uiting van je muzikaliteit via je lichaam centraal. In hoeverre kan de taal van je lichaam een extra impuls geven aan je muzikantschap? Hoe wek je met beweging energie (van de groep/je publiek) op?

Doe je mee?

Tot 4 weken voor de dag geldt een vroegboekkorting op het inschrijftarief. Meer informatie en inschrijven…

Tip: werk meteen aan de ontwikkeling van je sectie, en kom met je collega-muziekdocenten.