Donderdag 14 november vond de regiobijeenkomst op het Frencken College in Oosterhout plaats.

Na een warm welkom van de sectie muziek volgde een rondleiding langs beide muzieklokalen en de oefenstudio’s. Spontaan werden praktische tips uitgewisseld over organisatie en inrichting van de verschillende ruimtes.

Daarna even met z’n allen muziek maken: we zongen een Adele-medley rond de piano, een belangrijke activiteit op het Frencken College. Goed voor het groepsgevoel: muziek maken verbindt!

Na een presentatie over de musicalproducties die op het Frencken College worden uitgevoerd vertelde Rogier Wiertz aan de hand van enkele voorbeelden een goed verhaal over “flipping the classroom”. Voor mij persoonlijk het hoogtepunt: ik was hier speciaal voor uit Hoofddorp naar het zuiden afgereisd. Niet bepaald in de regio.
Aan de hand van voorbeelden liet Rogier zien hoe je op eenvoudige wijze goede instructiefilmpjes kunt maken en ging hij in op de voor- en nadelen van dit concept. Zeer de moeite waard!

We sloten af met het uitwisselen van componeer-opdrachten, zodat iedereen weer met een verzameling leuke ideeën naar huis kon.
Alle deelnemers waren zonder uitzondering erg enthousiast over deze middag.
Een waardevol concept!

Frank Neeling
Muziekdocent Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp