Door de gebeurtenis op 18 maart in Utrecht zijn de pensioenacties onverwacht afgebroken. Daarna is de voorzitter VCP, Nic van Holstein, samen met de voorzitter FNV, Han Busker en de voorzitter CNV, Arend van Wijngaarden, langs geweest bij minister Wouter Koolmees.

Het doel van het bezoek was om de boodschap van de acties nogmaals over te brengen en het kabinet op te roepen te reageren op ons eerdere ultimatum. De voorzitters van de vakcentrales verwachten een serieuze opening vanuit het kabinet voordat ze aan tafel gaan.

Tijdens de actiedag van 18 maart is op verschillende regionale bijeenkomsten door FNV en CNV aangekondigd dat wanneer het kabinet niet reageert er (vanaf) 29 mei weer acties zullen volgen. Het was de bedoeling om die boodschap ook gezamenlijk af te geven tijdens de landelijke afsluiting in Den Haag.

Op 25 maart is in de media een bericht over ‘nieuw en groter pensioenprotest’ op 29 mei a.s. verschenen. Die aankondiging moet in bovenstaande context geplaatst worden. De voorbereidingen starten komende tijd.

Vooralsnog ligt de wijze waarop wij als CMHF, aangesloten bij de VCP, een bijdrage zullen leveren nog open. Zodra duidelijk is wat gaat gebeuren zullen wij u nader informeren.