De Arboscan-VO heeft per 25 maart 2013 opnieuw de branche-erkenning voor het voortgezet onderwijs gekregen. De scan voldoet hiermee aan de nieuwe erkenningscriteria. Naast de instemming van de VO-raad en alle werknemersorganisaties betrokken bij de cao vo heeft nu ook een gecertificeerde arbodeskundige het instrument getoetst. Daarmee blijft de Arboscan-VO hét instrument voor het voortgezet onderwijs om de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) eenvoudig en efficiënt uit te voeren. Bovendien is de scan door het toevoegen van een aantal functionaliteiten nu nog gebruiksvriendelijker geworden en ook geschikt voor de I-pad.

Om alle arborisico’s in en om uw school te inventariseren en evalueren maakt u een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). Met de gratis Arboscan-VO kunt u deze RI&E eenvoudig en efficiënt uitvoeren. Dit digitale instrument is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs en houdt dus rekening met specifieke situaties in een vo-school. Zo weet u of u voldoet aan de eisen en normen die zijn opgenomen in de Arbocatalogus-VO. Maakt u nog geen gebruik van de Arboscan-VO, dan kunt u via arboscan-VO.nl een gebruikersnaam en toegangscode aanvragen en direct aan de slag gaan.

De RI&E is het vertrekpunt voor goed arbobeleid en is daarmee een praktisch instrument om medewerkers veilig, gezond en met plezier aan het werk te houden. Scholen in het voortgezet onderwijs die werken aan een veilige school kunnen voor vragen en advies bij implementatie terecht bij Voion. Voion is het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds van het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. Zie: voion.nl

130412 brief aan Staatssecretaris Dekker over Code goede medezeggenschap
PO en advies
MBO opleidingen
MHP en sociale agenda