Music+Academy bericht:

Scholen in het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs kunnen tot en met 31 juli 2021 subsidie aanvragen voor projecten die helpen hun cultuureducatie te versterken en verankeren. Het Fonds voor Cultuurparticipatie, dat het geld beschikbaar stelt, wil hiermee talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekend maken voor leerlingen in vmbo, praktijkonderwijs en vso. De school gaat hiertoe een samenwerking aan met een culturele instelling.

Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van subsidies (met een 100% slagingspercentage). We begeleiden scholen bij:

  • Het komen tot een gedragen visie en plan inclusief financiële onderbouwing
  • Het schrijven van de subsidieaanvraag
  • Het ontwikkelen van een nieuw curriculum door de inbreng van inhoudelijke expertise en inspiratie
  • Het in kaart brengen van de culturele omgeving van de school en het leggen van verbindingen met relevante culturele partijen, inclusief het vinden van eventuele gastdocenten
  • De scholing van betrokken docenten
  • De uitvoering, het aanjagen, bewaken en evalueren van de plannen

Wil je de subsidie gebruiken om leerlingen intensief kennis te laten maken met hedendaagse en vernieuwende manieren van muziek maken? Dan kan deze subsidie je misschien helpen. Hiermee voorkom je de eenmalige workshops en kan je zorgen voor duurzame integratie in je (cultuur) onderwijs.

We helpen je graag. Bij het uitwerken van een plan, het aanvragen van de subsidie én de inhoudelijke invulling d.m.v. de inzet van ons Expertise Team Muziektechnologie. Vanaf september kun je dit team invliegen voor advies, workshops en coaching op jouw VO-school.

Na de succesvolle inspiratiedag ‘Hoe integreer je technologie in je muziekles’ hebben wij niet stil gezeten. Achter de schermen zijn we druk bezig met een compleet aanbod voor VO-docenten/scholen, die het gebruik van technologie in de muziekles willen ontwikkelen.

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: info@musicplusacademy.nl

Heb je vragen of wil je nu al je specifieke wensen kenbaar maken? Laat het ons weten: info@musicplusacademy.nl.