Op 7 oktober werd het MuziekopleidersAkkoord getekend. Hieronder vindt u de links naar de verschillende programmaonderdelen, evenals aanvullende links en informatie. Ook vindt u een overzicht van wat de komende tijd staat gepland in het kader van het MuziekopleidersAkkoord.

Programmaonderdelen terugkijken, en meer
Wilt u de programmaonderdelen nog eens terugkijken? Hieronder vindt u de links:
Studentenvragenuur
Lezing Natasha Zielazinski met Q&A (Engels)
Lezing Adam Ockelford met Q&A (Engels)
De samenvatting in spoken word door Y.M.P.
Het rondetafelgesprek
Bekijk ook het fotoverslag op Facebook!

Let op: de lezing van prof. dr. Scherder is helaas niet terug te kijken. De workshop Vakintegratie is alleen op aanvraag terug te zien. Stuur hiervoor een mailtje naar Emma Brouwer via ebrouwer@meermuziekindeklas.nl.

Agenda MuziekopleidersAkkoord
Tijdens het rondetafelgesprek kwamen acties die op de kortere termijn kunnen worden vormgegeven ter sprake, zoals het gezamenlijk stagelopen van pabo- en conservatoriumstudenten. Ook kwamen ambities die op langere termijn kunnen worden gerealiseerd aan bod, zoals het vormgeven van een gezamenlijk curriculum.
De komende weken formuleren de initiatiefnemers van het MuziekopleidersAkkoord, LOBO, Netwerk Muziek, NMP, O2DM en Méér Muziek in de Klas, de concrete agenda voor de uitvoering van het Akkoord voor de komende twee jaar. Ondertussen organiseren we in het kader van kennisontwikkeling vast een paar concrete activiteiten. U vindt ze hieronder.

Aan de slag!
Voor (vak)leerkrachten, vakspecialisten, docenten en studenten die meteen aan de slag willen, hebben we de volgende activiteiten en middelen:

  • De wedstrijd Lesontwerp vakintegratie, die werd uitgeroepen tijdens de workshop vakintegratie. Aanvullend organiseren we op vrijdag 27 november van 15.30 tot 16.30 uur een online vragensessie waarin vragen over lesontwerpen vakintegratie gesteld kunnen worden aan Benno Spieker, jurylid van de wedstrijd. U leest er meer over op de site.
  • De online sessie Stagebegeleiding. Op vrijdag 20 november organiseren we van 15.30 tot 17.00 uur een online bijeenkomst voor alle pabo’s en conservatoria om samen te werken aan het optimaliseren van stagebegeleiding. Meld u aan!
  • De Facebookgroep Studenten voor meer muziek in de klas, waar studenten ervaringen, goede voorbeelden, tips en vragen delen en met elkaar in gesprek gaan. Bezoek de Facebookpagina.
  • De praktische video Muzikaal ‘Kabaal’?! over muzikaal spel bij kleuters. Onderzoeker Christiane Nieuwmeijer (Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool Leiden) vertaalt in deze video de uitkomsten van haar promotieonderzoek naar muzikaal spel. De video verschijnt in de week van 2 november. Meld u aan voor de alert.

Wat er binnenkort aan komt
De komende maanden staat nog een aantal activiteiten op het programma. Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 volgen details hierover op een later moment.

  • De Méér Muziek in de Klas Workshops+. Praktische workshops muziekonderwijs voor (vak)leerkrachten en studenten, georganiseerd in samenwerking met pabo’s en conservatoria. Blijf automatisch op de hoogte van concrete ontwikkelingen door u aan te melden voor de workshopalert.
  • Een experimenteerdag muziektechnologie voor studenten en leerkrachten. Deze organiseren we tijdens de NOT 2021 (in de week van 26 tot en met 30 januari).

Via de webpagina van het MuziekopleidersAkkoord en de sociale media van Méér Muziek in de Klas blijft u op de hoogte van updates en actuele informatie.

Met deze activiteiten kunnen (aanstormende) leerkrachten en vakleerkrachten en docenten de komende tijd concreet aan de slag. We wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier!