Muziekles tijdens de coronacrisis zorgt voor een uitdaging. Op deze pagina verzamelen we allerhande lesmateriaal, opdrachten en links naar online tools om ook thuis op een goede manier met het vak muziek bezig te zijn.

We zijn erg blij met alle muziekdocenten die volledig belangeloos hun lesmateriaal ter beschikking hebben gesteld. Wil jij hier ook aan bijdragen? Stuur ons een mail en we zullen het z.s.m. proberen te verwerken.

Het lesmateriaal is gerubriceerd. De links openen in een nieuw venster.

Thuis muzieklessen voor ouders en kinderen in het PO

Methodes PO en VO

Online tools VO

Lesmateriaal VO

Lesideeën van muziekdocenten en anderen

Eindexamens vmbo/havo en vwo SPECIAL

Bedenk goed wat er allemaal komt kijken bij online lesgeven. Er circuleren op het moment heel veel goede algemene tips en trucs, zoals deze over afstandsleren. Frank van den Ende maakte een lijst met praktische werkvormen en energizers die je kunt toepassen bij online onderwijs.

Er zijn daarnaast verschillende goede besloten Facebook-groepen voor muziekdocenten waar allerhande ideeën worden uitgewisseld. Voor het VO is Toffe Songs VO en Meer! een grote en veel gebruikte groep. Voor het PO bestaan o.a. Freelance Muziekdocenten Netwerk en Inspiratie muziekles Primair Onderwijs.

En neem de wijze woorden van muziekdocent Hidde Roorda ook ter harte.