Heb jij de afgelopen tijd in De VolkskrantTrouwHet Parool of AD al iets gelezen over de onmisbaarheid van muziekonderwijs in het VO en de noodzaak voor voldoende lesuren? Muziekdocenten en andere professionals uit de muziekindustrie spreken zich duidelijk uit voor kwalitatief goed muziekonderwijs op elke school in Nederland.

De VLS trekst samen op met Buma Cultuur om meer aandacht voor ons vak en de kwaliteit ervan te genereren. Ondanks dat er best wat VO-scholen in Nederland zijn waar muziek een vaste plek heeft in het curriculum en waar de muziekdocenten de ruimte krijgen om de kwaliteit te bewaken, zijn er helaas nog te veel scholen waar het muziekonderwijs weinig voorstelt en waar muziekdocenten moeten vechten voor hun vak, als er überhaupt al muziekdocenten werken.

Als onderdeel van deze campagne organiseren we een verkiezing voor de “Muziekdocent van het jaar”. We hopen door deze verkiezing nog meer brede aandacht voor muziekonderwijs in het VO te genereren. De Muziekdocent van het jaar is daarmee op de eerste plaats vooral een goede ambassadeur voor en vertegenwoordiger van goed muziekonderwijs in het VO.

Ken jij een vakcollega die je het gunt om Muziekdocent van het jaar te zijn? Een muziekdocent nomineren kan via AD.nl/muziekdocent.