De kracht van nieuwsgierigheid

Op vrijdag 17 april vond in het bijzondere Akoesticum te Ede een nieuwsgierigmakende studiedag voor muziekdocenten plaats.

Hieronder is de tekst over de studiedag te lezen.

Alle muziekdocenten zijn van harte welkom; het programma is interessant voor zowel docenten uit het primair en voortgezet onderwijs of daarbuiten. De dag start om 10:00 uur, en eindigt rond 17:30 uur. Het aanmeldingsformulier en een bijlage met het volledige programma vindt u onderaan deze pagina.

De kracht van nieuwsgierigheid

Het thema van de dag is ‘De kracht van nieuwsgierigheid’. Nieuwsgierigheid en een onderzoekende houding als dé motor voor leren: hoe kijk jij daar tegenaan? Wat denk jij dat nieuwsgierigheid kan bijdragen? Wat doe je ermee in je lessen? Stimuleer je nieuwsgierigheid voldoende? En hoe gebruik je je eigen nieuwsgierigheid voor je persoonlijke ontwikkeling? Wat levert dat op?

In ons werk en in ons dagelijks leven wordt steeds meer een beroep gedaan op aanpassingsvermogen en creativiteit. Ook muziekonderwijs kan een belangrijke rol spelen in het aanwakkeren van nieuwsgierigheid. Op de studiedag ervaar je de kracht van nieuwsgierigheid. We willen op deze dag hart, hoofd en handen aanspreken. Het wordt dus een veelzijdige dag met informatie, inspiratie, ontmoetingen en workshops.
Uiteraard biedt de dag volop mogelijkheden voor toevallige en minder toevallige ontmoetingen.
Je ontvangt een certificaat van deelname. De studiedag is een door het Lerarenregister gevalideerde nascholingsactiviteit.

DOWNLOAD HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Tarieven

  • VLS lid € 75,00
  • VLS lid – student € 15,00
  • Niet lid € 130,00
  • Niet lid – student € 35,00

Geen lid maar toch profiteren van het voordelige tarief?

Als je je nu aanmeldt als lid van de VLS, dan is de contributie voor de rest van 2015 € 80,-. Je kunt dan voor de ledenprijs meedoen aan de studiedag.

Vrij vragen voor een studiedag?

Met regelmaat komen er vragen van leden wat de regels zijn wanneer ze naar een studiedag van de VLS willen komen. Kan dat alleen op een dag dat ze niet ingeroosterd zijn en hoe gaat het met de kosten? Lees hier meer over…