Stichting Meer Muziek in de Klas zet zich in voor meer muziek op de basisschool. Voor de komende tijd staan er weer diverse initiatieven gepland. Hierbij een korte update:

Meer Muziek in de Klas – Lokaal

In verschillende regio’s zitten partijen om de tafel om toe te werken naar een duurzame verbetering van het muziekonderwijs op de basisschool. Hierbij zijn conservatoria en pabo’s betrokken en verder bijvoorbeeld culturele instellingen, lokale en regionale politiek, ondernemers en uiteraard het basisonderwijs zelf. De regio’s zijn voorloper, want het is de bedoeling dat dit initiatief in zoveel mogelijk regio’s een vervolg gaat krijgen. Mochten er in jouw regio plannen zijn om samen op te trekken voor meer muziek in de klas, dan kan stichting Meer Muziek in de Klas wellicht helpen.

Lang leve de muziekshow

Sinds 23 september staat muziek elke zaterdag om 19.25u op NPO Zapp! centraal in de Lang Leve de Muziek Show. In deze familieshow strijden steeds drie basisschoolklassen om een plek in het grootste schoolorkest van Nederland. Dat orkest mag in Het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy optreden voor Koningin Maxima. Bij de uitzendingen is ook gratis lesmateriaal beschikbaar. Meer informatie vind je op de website van Zapp.

De loftrompet

Leerkrachten die zich uitzonderlijk inzetten voor muziekonderwijs kunnen worden voorgedragen voor De Loftrompet. De prijs bestaat uit een beeld en een geldprijs van €5000,- om te besteden aan muziekonderwijs. Leerkrachten kunnen tot en met 10 november worden voorgedragen.