Marja van der Velden (Cingel College in Breda, MBO) is met haar project Talent Coaching winnaar geworden van de Onderwijs Pioniers-trofee. Met haar project hoopt ze bij te dragen aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Onderwijs Pioniers wordt LerarenOntwikkelFonds (LOF) Ook volgend schooljaar zullen er weer leraren uit het po, vo en mbo aan hun ideeën gaan werken.

De Vrienden van-trofee ging dit jaar naar Joany Krijt (oud-bestuurder Voion namens CNV Connectief en nu rector Comenius College Capelle a/d IJssel), voor haar bijzondere inzet als ambassadeur van de Onderwijs Pioniers en naar Kimon Moerbeek (Kennisland), destijds de bedenker van het Pioniers concept. Voorzitter van de jury en Leraar van het Jaar Lonneke Thijs heeft beide trofeën uitgereikt.

Via het programma Onderwijs Pioniers hebben leraren uit het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in de afgelopen jaren hun eigen innovatieve ideeën voor het onderwijs kunnen realiseren en uit kunnen groeien tot architecten van het onderwijs.

Lees meer…