Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 voor jonge musici komt er weer aan. Alle muzikanten van 9 t/m 14 jaar kunnen meedoen aan het concours. Het maakt niet uit of je kort of al wat langer les hebt, of je klassiek of juist pop of jazz speelt.

Daarnaast zijn alle deelnemers van het concours welkom op de gratis workshopdag op zaterdag 7 mei, waarbij ze kennismaken met de ambassadeurs Hannes Minnaar en Gideon den Herder, het concertgebouw leren kennen en samen spelen met andere deelnemers tijdens de workshop, waarvan het resultaat gepresenteerd wordt aan familie en vrienden aan het eind van de dag. Een geweldige kans om eens in Het Koninklijk Concertgebouw te spelen!

Let op: aanmelden kan t/m 11 april.

Wat is het Koninklijk Concertgebouw Concours?
Het Koninklijk Concertgebouw Concours is de opvolger van de Concertgebouw Talentenjacht, die succesvolle winnaars kent als Lucie Horsch (blokfluit, 2009), Aidan Mikdad (piano, 2013) en Nikola Meeuwsen (2014). Reinier Wink (cello) is de winnaar van het concours van 2015. De jury zei over het optreden van Reinier :

‘Reinier heeft voor zijn leeftijd een ongelooflijk volwassen manier van muziek maken en stijlbegrip. Zijn muzikaliteit is enorm!’

Het Koninklijk Concertgebouw Concours staat open voor jong muzikaal talent uit heel Nederland en heeft als doel het bevorderen van dit talent en hen een podium te bieden.

Belangrijke data

De inschrijvingen staan open van 1 februari 2016 t/m 11 april 2016. Vóór 1 mei zullen de halve finalisten bekend zijn. Andere belangrijke data zijn:

  • Workshopdag voor alle deelnemers: 7 mei 2016
  • Halve finale: 21 mei 2016
  • Masterclass: 11 juni 2016
  • Finale: 19 juni 2016

Werkwijze

De deelnemers doen mee door middel van het uploaden van een filmpje op YouTube en het aanmelden via het inschrijfformulier. Na het juryberaad worden uit deze filmpjes 12 halve finalisten gekozen die een stuk ten gehore brengen in de Kleine Zaal van Het Koninklijke Concertgebouw. Hieruit worden 6 finalisten gekozen die ter voorbereiding op de finale een masterclass krijgen aangeboden over podiumpresentatie gegeven door Alexander Oliver. In de finale laten de deelnemers een ander stuk horen dan tijdens de halve finale. De finale zal ook plaatsvinden in de Kleine Zaal. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €1.000,- ten behoeve van zijn muzikale ontwikkeling en mag optreden tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in Het Concertgebouw in seizoen 2016/2017.

Met vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Paulien Slaa, telefoon: 020-5730519.

concertgebouw