Op woensdag 25 mei 2016 gaf hare Majesteit Koningin Máxima het startsein voor de actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten. De gedoneerde instrumenten zullen zoveel mogelijk in het land worden uitgezet.

Tijdens de finale uitzending op vrijdag 10 juni 2016 maakte Minister Jet Bussemaker de uitkomst van de actie bekend, te weten 1.024 instrumenten en een geldbedrag van € 74.925,-!

Mede door een selectie van leden van Cultuurconnectie is deze inzamelactie mogelijk gemaakt. Zij hebben hun deuren opengesteld om de instrumenten en donaties in ontvangst te nemen.

Cultuurconnectie en stichting Leerorkest en Instrumentendepot voelen zich ontzettend gesteund met deze actie en zijn iedereen dankbaar voor alle aandacht gedurende de afgelopen weken voor het muziekonderwijs voor basisschoolkinderen in Nederland, waarbij kinderen de kans krijgen om een muziekinstrument te leren spelen. Deze boodschap zal nog een hele tijd naklinken!

We nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op de site van het Leerorkest en u aan te melden als u projecten heeft, waarbij instrumenten nodig zijn.

Leerorkest