Op woensdag 7 november 2018 vindt het 12e landelijke WMS congres plaats in de ReeHorst in Ede met als thema Contact met de achterban. Keynote speakers dit jaar zijn Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en oud-politicus, acteur en voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham. Als democratie-activist en oud-Kamerlid weet Van der Ham als geen ander hoe belangrijk het contact met de achterban is. Dagvoorzitter Hester Macrander, theaterregisseur, -docent en trainer Verbindende Communicatie zorgt eveneens voor de nodige inspiratie in het plenaire deel. Beide sprekers verzorgen ook een masterclass/workshop.

Workshops, lezingen en masterclasses
De landelijke onderwijsorganisaties verzorgen ruim 46 inspirerende workshops en lezingen, waaruit u een keuze kunt maken. Een deel daarvan sluit aan bij het thema.
Dit jaar hebben we ook een aantal workshops specifiek voor een bepaalde doelgroep.

Doelgroepen specifiek aanbod

  • Speciaal voor ouders in de (G)MR
   Onder meer een Open space (nr. 18), een praktijkvoorbeeld van contactouders uit Scandinavië (nrs. 31 en 40) en Raadpleging, en dan….? (nr. 35).
  • Speciaal voor bestuurders, directieleden en schoolleiders (*)
   Maar liefst twee masterclasses: een door Boris van der Ham (nr. 3) en door de AVS (nrs. 19 en 34).
  • Speciaal voor leerlingen in de MR
   Een pilot van een nieuw spel voor leerlingen, ontwikkeld door het LAKS (dubbele workshop nrs. 16 en 17).

Deelnamekosten en inschrijving
De deelnamekosten bedragen € 95,- Inschrijving vindt uitsluitend online plaats.
Leest u, voordat u zich gaat inschrijven, eerst de uitgebreide beschrijvingen door van het aanbod en/of bekijk het schematisch overzicht en kijk wat er voor u bij zit. Bij de meeste workshops geldt een maximaal aantal deelnemers. Vol is vol!

Downloaden
Het aanbod beschrijvingen
Schematisch overzicht
Flyer Uitnodiging WMS congres 2018

(*) Het WMS congres 2018: Contact met de achterban is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat het WMS congres 2018 gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.