Leraren en schoolleiders uit het po en vo kunnen zich niet meer inschrijven voor een ontwikkelteam. De inschrijfprocedure is op 13 oktober om 15.00 uur afgesloten. Afgelopen maand hebben bijna duizend leraren en schoolleiders zich geregistreerd voor deelname aan Curriculum.nu. De komende weken vindt de selectieprocedure plaats.

In totaal nemen 130 leraren en 18 schoolleiders deel aan het programma. In 9 ontwikkelteams buigen zij zich over de vraag wat leerlingen moeten leren om uit te groeien tot volwassenen die hun steentje bijdragen aan de samenleving, economisch zelfstandig zijn én met zelfvertrouwen in het leven staan. Medio december wordt bekend gemaakt wie de deelnemers van de ontwikkelteams worden. Begin 2018 beginnen zij aan hun opdracht.

Meer tijd voor ontwikkelscholen
Naast leraren en schoolleiders worden er scholen geworven. Deze ontwikkelscholen, bestaande uit schoolteams, reflecteren gedurende het jaar op tussenresultaten van de ontwikkelteams en gaan aan de slag met het leergebied op een manier die aansluit op hun schoolvisie en ambities.
Scholen hebben aangegeven dat zij meer tijd nodig hebben om een team samen te stellen. Scholen krijgen nu tot 17 november 15.00 uur de tijd om zich in te schrijven. Dit kan via curriculum.nu, waar meer informatie te vinden is over de rol van ontwikkelscholen.