‘De leden van onze verenigingen hebben zich onlangs duidelijk uitgesproken, een cao zonder afspraken over de aanpak van de werkdruk is wat hen betreft niet mogelijk’, aldus Jilles Veenstra, voorzitter van de FvOv. ‘Maanden hebben we met de werkgevers hierover gesproken zonder enig resultaat. Wanneer de werkgevers alsnog bereid zijn tot het maken van afspraken over de aanpak van de werkdruk zijn we zeker bereid tot verder overleg en verdere actie in de richting van het kabinet.’

Zolang de werkgevers niet met concrete toezeggingen op het gebied van werkdruk komen zal er geen herstart van het overleg plaatsvinden en gaan we verder met het actietraject. Nu is het moment om iets te doen aan de werkdruk van leraren! Minder lessen of minder taken en meer tijd voor de voorbereiding van de lessen voor iedere leraar in het voortgezet onderwijs.

Tenslotte lijkt het bod van de werkgevers marktconform, maar wanneer je bedenkt dat van de geboden 2,35% in 2017 al 1% is toegekend als eenmalige uitkering is de uiteindelijke loonstijging voor 2018 slechts 1,35% (dat is al heel wat minder marktconform).

Raadpleeg regelmatig de website van de FvOv en de berichten in de nieuwsberichten omtrent de acties!