Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Inspiratiesessie ‘Betekenisvol muziekonderwijs’

25 januari, 15:30 - 16:45

€40

Muziekonderwijs is in de optiek van Carmen Hovestad en Suzan Westerveld veel meer dan het ontwikkelen van muzikale vaardigheden. In hun ideale muziekles leren leerlingen ook hun eigen mening te vormen, zichzelf te uiten, zichzelf te laten zien en steviger te staan in de klas en daarbuiten. Suzan onderzocht het afgelopen jaar, met Carmen als haar begeleider, hoe je dat als muziekdocent in het VO kunt aanpakken. Wat blijkt, deze aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen leidt automatisch tot meer enthousiasme van leerlingen om te zingen en muziek te maken. Twee vliegen in één klap dus :).

Carmen & Suzan delen in deze sessie hun ervaringen én concrete handvatten en lesideeën om in je muziekles ook aan de niet-muzikale doelen aandacht te besteden.

Carmen Hovestad werkte tien jaar als muziekdocent op meerdere VMBO-scholen in het oosten van het land. Ze is hoofvakdocent methodiek-didactiek en stagebegeleider bij de opleiding Docent Muziek op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Daarnaast werkt ze als zangdocent/workshopleider voor verschillende scholen en culturele instellingen én bij Vocal Statements op het VMBO.

Suzan Westerveld studeert dit jaar af bij de opleiding Docent Muziek van ArtEZ.

Schrijf je in (€ 40,- excl. BTW)

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
15:30 - 16:45
Kosten:
€40
Site:
https://www.musicplusacademy.nl/scholing-en-inspiratie/online-inspiratiesessies/

Locatie

Zoom

Organisator

Music+ Academy
Telefoon:
06 15042568
E-mail:
info@musicplusacademy.nl
Site:
https://www.musicplusacademy.nl