Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nacholing Technologie & Muziekonderwijs

13 november, 10:00 - 16:00

€95
Op zaterdag 13 november van 10.00-16.00 uur organiseert de VLS i.s.m. ArtEZ Conservatorium in Enschede een dag speciaal voor muziekdocenten in het VO.
 
Hoe gebruik je specifieke tools en technieken om te komen tot vernieuwing van het (eigen) muziekonderwijs?
 
Je kunt je binnenkort hier inschrijven.
 
Waarom?
Veel muziekdocenten hebben vragen over de steeds nieuwe mogelijkheden die de technologie biedt voor actueel en goed muziekonderwijs. Het curriculum van de Docent Muziek opleiding van ArtEZ Enschede heeft technologie structureel ingebed in de curricula van de opleidingen Docent Muziek en Docent Muziek Op Maat. Zo zijn de vakken digitale vaardigheden en digitale didactiek belangrijke onderdelen van het lesprogramma. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met de master Interaction Technologie van de Universiteit Twente en partijen uit het werkveld. Het spreekt voor zich dat deze opleiding alles aan ervaring, mensen en logistiek in huis heeft om een scholing over dit onderwerp vorm te geven. VLS-Academy trekt dan ook graag op met ArtEZ in de nascholing Technologie & Muziekonderwijs. Met veel dank aan hoofddocent Benno Spieker voor de inhoudelijke vormgeving.
 
Basis voor de nascholing
Er zijn verschillende invalshoeken, waarbij het gaat om het verwerven van vaardigheden en kennis op de volgende gebieden
  1. het werken met specifieke tools en technieken
  2. het toepassen van die technieken in het muziekonderwijs op een daarvoor zinvolle manier
  3. het komen tot vernieuwing van het (eigen) muziekonderwijs
Om goed aan te sluiten bij de behoefte van het werkveld is het zinvol om de keuze van het soort scholing gaandeweg te bepalen. We willen daarom starten met een fysieke training op een zaterdag in het najaar van 2021. Tijdens deze dag gaan de deelnemers in korte trainingssessies met uiteenlopende technologieën actief aan de slag. De keuze voor die technologieën is gebaseerd op behoeften uit het werkveld van VO-docenten. De deelnemers krijgen daarbij handvatten om met het geleerde meteen in hun klas aan de slag te kunnen. Het creëren van meer behoefte aan verdieping of verbreding is waarschijnlijk en een deel van de opzet. Op basis hiervan kunnen we met elkaar bepalen wat het vervolgaanbod gaat worden. Het kan nuttig en voor deelnemers ook praktisch zijn om dit vervolg deels online en deels fysiek aan te bieden Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst op 13 november in Enschede zullen we daar verdere afspraken over maken
 
Start met een Nascholingsdag
 
Doel van de dag:
Deelnemers inzicht geven in uiteenlopende technologieën in het muziekonderwijs, gericht op VO (en PO bovenbouw) en enkele toepassingen daarvan. Dit doel gaan we bereiken door de deelnemers actief met de technologieën en tools aan de slag te laten gaan.
 
Locatie:
ArtEZ Conservatorium Enschede Het conservatorium is gelegen in het centrum van Enschede op 10 minuten lopen van het NS-station en 5 minuten vanaf de Irene parkeergarage
 
Programma:
10.00 Inloop met koffie
10.30 Opening met toelichting programma
10.45  Sessie ronde 1
11.30  Sessie ronde 2
12.15   Lunch
13.00  Sessie ronde 3
13.45   Sessie ronde 4
14.30  Plenaire terugkoppeling en inventarisatie vervolgscholing
15.00  Afsluiting
15.15   Borrel
16.00  Einde scholingsdag
 
Inhoud van de sessies:
Per ronde nemen de deelnemers deel aan een van de 4 sessies
Sessie A:         DJ-ing en EDM
Sessie B:         Audioproductie met een DAW
Sessie C:         Opnametechniek bij muziekonderwijs
Sessie D:         Technologie toepassen in muziekonderwijs aan de hand van nieuwe digitale muziekinstrumenten
 
De sessies worden geleid door docenten van ArtEZ
 
Deelnemers: De deelnemers zijn werkzaam als muziekdocent in het Voortgezet Onderwijs. Er kunnen maximaal 60 cursisten deelnemen een minimum aantal van 28 is nodig voor een zinvol verloop.
 
Kosten: 95,- inclusief koffie/thee, lunch en borrel na afloop
De kosten voor deze scholing komen in aanmerking voor vergoeding door je werkgever vanuit het persoonlijk basisrecht voor scholing, artikel 16.5 cao VO.

Gegevens

Datum:
13 november
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€95

Locatie

ArtEZ conservatorium Enschede
Van Essegaarde 10
Enschede, Overijssel 7511 PN Nederland
Site:
https://www.artez.nl

Organisator

VLS
Telefoon:
06-10827616
E-mail:
info@vls-cmhf.nl
Site:
https://www.vls-cmhf.nl/contact/