Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Intervisiebijeenkomst voor ‘Startende muziekdocenten in het VO’

29 september, 16:30 - 18:00

Begin je dit jaar je carrière als muziekdocent?  Of ben je vorig jaar begonnen en kreeg je gelijk die online lessen voor je kiezen? En ga je dit jaar eindelijk “echte” muzieklessen geven?

De VLS organiseert online intervisie bijeenkomsten voor muziekdocenten in het VO en PO. Rondom actuele onderwerpen. De bijeenkomsten zijn uitgesplitst naar verschillende doelgroepen, maar iedereen is altijd welkom om met collega’s van gedachten te wisselen, meningen en tips te delen. Op woensdag 29 september modereert Joost Overmars een intervisie bijeenkomst voor startende muziekdocenten die les geven in het voortgezet onderwijs.

Als startende docent komt er een hoop op je bordje en als muziekdocent komt daar nog bij: hoe motiveer ik leerlingen voor muziek? Hoe krijg ik ze aan het zingen? Hoe organiseer ik het spelen met al die instrumenten? Hoe studeer ik speelstukken efficiënt in? Hoe werk ik aan samenspel en breng ik structuur in dat proces? En gewoon, net als elke startende docent: Hoe hou ik orde? Hoe leer ik een klas kennen? Wat doe ik als het niet helemaal loopt zoals ik wil?

Bij deze intervisie gaan we deze en alle andere vragen die je kunt hebben samen bespreken. Je zult merken dat je niet de enige bent! Samen vinden we oplossingen en geef je elkaar gouden tips. En als begeleider van nieuwe docenten (muziek en alle andere vakken) hoopt Joost je nuttige tips en do’s en dont’s te geven, die je kunnen helpen bij de start van je lessen.

Schrijf je hier in!

 
Aanmelden intervisie Starters
VLS lid ja/nee *
Ik wil me aanmelden voor: *
Deze onderwerpen kunnen aan bod komen als er nog tijd over is of worden gebruikt voor een nieuwe intervisiebijeenkomst.
 
 

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
16:30 - 18:00

Locatie

Microsoft Teams