Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Creatieve maakopdrachten in de klas (Maite van der Marel)

17 juni, 15:30 - 16:45

€40

Componeren lijkt zo ingewikkeld….. maar wat als het juist speelsheid triggert en je het gevoel geeft dat de muzikale handboeien even los mogen? Over één ding kunnen we zeker zijn: het levert authenticiteit op. Essentieel in de ontwikkeling van leerlingen, én in het maken van betekenisvolle muziek.

In deze sessie verkennen we samen verschillende soorten startpunten en kaders waar vanuit je kunt creëren. Eén van de belangrijkste bronnen om uit te putten, is jouw eigen creativiteit. Daarom gaan we zelf ervaren, waarna we de vertaalslag maken naar je eigen lespraktijk. Wat werkt wel/niet? Waarom?

Maite van der Marel is als muzikant, trainer en workshopleider betrokken bij projecten met verschillende doelgroepen in een artistieke, educatieve en sociaal-maatschappelijke context. Zij verdiepte zich sinds haar opleiding al in vernieuwende vormen van muziekonderwijs, waarbij creative collaborative music making haar inspireerde als werkwijze om op een nieuwe manier verbindingen te maken met kunst, creatief leren en (inter)persoonlijke ontwikkeling. Er ligt een grote nadruk op de samenwerking binnen de groep, en op het samen componeren, zodat de stem van ieder individu en de groep hoorbaar wordt.

De afgelopen vier jaar was Maite voornamelijk werkzaam in vluchtelingenkampen en achterstandswijken in het Midden-Oosten vanuit de organisatie Sounds of Change.

Voor meer info check www.collectingbeats.com.

Schrijf je in (€ 40,- excl. BTW; studententarief € 20,- excl. BTW)

Gegevens

Datum:
17 juni
Tijd:
15:30 - 16:45
Kosten:
€40
Site:
https://www.musicplusacademy.nl/scholing-en-inspiratie/online-inspiratiesessies/

Organisator

Music+ Academy
Telefoon:
06 15042568
E-mail:
info@musicplusacademy.nl
Site:
https://www.musicplusacademy.nl

Locatie

Zoom