Het is nog steeds code rood in het onderwijs. Te weinig jongeren kiezen voor een opleiding aan de pabo. Komende jaren loopt het tekort, bij ongewijzigd beleid, op tot 11.000 leraren in het basisonderwijs. Wil dit veranderen, dan moet onder andere het salaris omhoog tot het gelijk is aan het salaris van leraren in het voortgezet onderwijs. Op Valentijnsdag gaf Noord-Nederland de aftrap voor de regionale estafettestakingen van het PO-Front met 6.000 stakers.

Manifestatie Amsterdam
Op 14 maart organiseert het PO-Front de tweede manifestatie in de reeks estafettestakingen. Om 12.00 uur start in Amsterdam een demonstratieve tocht vanaf de Stopera naar het Museumplein. We sluiten rond 13.30 uur op het Museumplein af met muziek en sprekers. De verwachte eindtijd is 14.00 uur. Voer actie en doe mee!. Hoe meer mensen er komen, hoe hoger de druk is op de politiek om echt in het onderwijs te gaan investeren. Zorg dat je opvalt, neem je muziekinstrument mee of maak een spandoek. Let daarbij wel op de maximale hoogte (2,5 meter) in verband met de trambanen.

Help mee als vrijwilliger!
Met de manifestatie komen grote stromen mensen op gang. Om dit in goede banen te leiden hebben wij vrijwilligers nodig. Om dit in goede banen te leiden hebben wij vrijwilligers nodig: bij de inloop bij de Stopera, de tocht naar het Museumplein en na afloop van het programma op het Museumplein. In je rol als vrijwilliger zorg je ervoor dat alles ordelijk verloopt en help je bezoekers met vragen. Een EHBO diploma is handig, maar niet vereist. Alle vrijwilligers starten de dag om 09.30 uur met een ontbijt in de buurt van de Stopera. Tijdens het ontbijt leggen we uit wat je taken zijn. Rond 15.00 ben je weer klaar. Doe je mee? Via je eigen FvOv-vereniging krijg de uitnodiging en meld je je aan als vrijwilliger. Enkele dagen voor de staking krijg je meer informatie. Tot dan!