Bericht ontvangen van Miriam Groenen-Ruis:

HELEMAAL NIKS staat er in de syllabus bij eindexamendomein C: oriëntatie op studie en beroep (praktijkvakken). We moeten dus als docent Kunst wél in de lessen aandacht besteden aan kunst-vormgeving-en-cultuuropleidingen en beroepen, maar we krijgen geen handvatten via de syllabus waaraan wij moeten voldoen. Voor veel docenten betekent dit onderdeel dan ook nog een groot vraagteken.

Daar willen mijn collega Teachers in Residence en ik verandering in brengen met de publicatie: ‘Het vergeten examendomein’.
Niet alleen hebben we een publicatie gemaakt waarin het belang van domein C omschreven staat met concrete handvatten hoe dit in te kunnen zetten in de vakles. Er komt ook heel concreet lesmateriaal online, incl. docentenhandleidingen waarmee je direct aan de slag kan en de brug kan bouwen tussen vwo en universiteit. Deze lessen bieden de leerlingen van vwo-bovenbouw een inkijkje in de studie Algemene Cultuurwetenschappen en zijn tevens ondersteunend aan het eindexamen Kunst Algemeen, zowel theoretisch als op het gebied van vaardigheden.

Hier vind je de publicatie (PDF). En houd dus vooral ook de site in de gaten voor het lesmateriaal.

Dit bericht delen met collega’s? Ja! Graag!
Ook interessant voor collega’s Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.