Het Concertgebouworkest heeft de eerste van vier educatieve apps uitgebracht. Met deze educatieve app kunnen kinderen thuis of op school de avonturen van Peter, grootvader, de kat, de eend, het vogeltje en natuurlijk die vervelende wolf actief meebeleven. Een video-opname van Prokofjevs Peter en de wolf door een zichtbaar enthousiast Concertgebouworkest onder leiding van Otto Tausk vormt de basis.

De opname is verrijkt met interactieve illustraties en animaties van Cristina Garcia Martin. Zo leren kinderen spelenderwijs van alles over de muziek en over muziekinstrumenten, begeleid door de stem van acteur Tom Jansen.

Bij de samenstelling is uitgegaan van TULE, de ‘tussendoelen & leerlijnen’ van het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO, waarin de kerndoelen van het primair onderwijs zijn uitgewerkt. Samenhang tussen verschillende leergebieden is daarin belangrijk. De app gaat dan ook uit van een brede context: de kinderen leren niet alleen van alles over muziek, maar ook bijvoorbeeld over dieren, of over Rusland.

Peter en de Wolf-app