Op vrijdag 23 januari vindt in Groningen de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur plaats. Deze dag biedt interessante lezingen, vakbijeenkomsten en workshops voor docenten taal- en cultuuronderwijs in het vo. De Masteropleiding Kunsteducatie verzorgt het programmadeel voor CKV-docenten.

De vakbijeenkomst CKV gaat dit jaar over het vernieuwde examenprogramma. Welke kansen biedt het programma voor docent en leerling? Verder vinden er twee praktische workshops rond de voorbereiding van leerlingen op theater- en concertbezoek plaats. Hoe werk je als CKV-docent met een theater- of muziekgezelschap samen? Hoe zorg je er gezamenlijk voor dat de leerling een optimale kunstzinnige ervaring heeft?

Naast de workshops zijn er twee sessies die good practice laten zien: de eerste gaat over manieren van reflecteren met leerlingen tijdens culturele activiteiten. De tweede sessie gaat over de betekenis en de vorm van de kunstautobiografie voor het vernieuwde vak CKV. De workshops en good-practice-sessies worden grotendeels door alumni en studenten van de masteropleiding Kunsteducatie gegeven.

Bekijk het hele programma op dagvantaalkunstenencultuur.nl
Er is namelijk nog veel meer, zoals een lezing van Frits van Oostrom over taal- en cultuuronderwijs, of Hans Jansen over Shakespeare en Robert Koobs over betekenisvol recenseren.