De landelijke bijeenkomst van de Dag van de Leraar op 6 oktober 2012: veelzijdig, gezellig en inspirerend
Op zaterdag 6 oktober vindt de landelijke bijeenkomst van de Dag van de Leraar plaats in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan dit recent geheel gerenoveerde museum. U kunt aan diverse activiteiten deelnemen die door de Onderwijscoöperatie, de bij de coöperatie aangesloten lidorganisaties, enkele partners en het museum zelf worden georganiseerd.

Denk aan een workshop over stemgebruik en houding in de klas, informatieve presentaties over registerleraar.nl (en de mogelijkheid hier direct vragen over te stellen), rondleidingen door het museum, enzovoorts.

Schrijf je in via deze link en maak deze veelzijdige, gezellige en inspirerende dag mee!

Op deze dag worden ook de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar bekend gemaakt in de Amsterdam Convention Factory. Tot en met 13 april 2012 kon iedereen zijn of haar favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Vervolgens is de beroepsjury aan de slag gegaan met ongeveer 1000 aanmeldingen, waaruit zij dertig genomineerden hebben geselecteerd. In het najaar blijven er negen genomineerden (drie voor po, drie voor vo en drie voor mbo) over. Op 6 oktober wordt tijdens de verkiezing per sector een genomineerde bekroond met de titel Leraar van het Jaar 2012. Deze winnaars staat een dynamisch jaar te wachten waarin zij zullen optreden als ambassadeurs van het onderwijs.