Deze cursus is wegens een tekort aan deelnemers geannuleerd.

Intensief tweedaags programma voor muziekdocenten in Ede, georganiseerd door de VLS, in samenwerking met de HKU en Akoesticum. Centraal staan makerschap, creativiteit en interactie. Diverse workshops zoals Van improvisatie naar maken, Ludodidactiek en Inzet van technologie. Vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2017.

Tijdens de Innovatie Muziekeducatie 2-daagse gaan we aan de slag met nieuwe ontwikkelingen in de muziekeducatie. Cross Arts, Muziek en Technologie, Ludodidactiek en Sing in the Groove! komen aan bod in vier intensieve workshops. Daarnaast is er een Playground met de nieuwste technologische toepassingen op muziek-educatief gebied en ruimte voor (muzikale) ontmoeting en reflectie.

De experts die het programma verzorgen zijn zelf professionals op het gebied van muziek en didactiek. Ze zijn iedere dag bezig zijn met het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor muziekeducatie. Makerschap, creativiteit, interactie en samenwerking staan centraal.

Hoe kan ik deelnemen?

Er is plaats voor 40 deelnemers. We gaan aan de slag met een gemengde groep muziekdocenten uit PO, VO en docenten uit het bredere muziek-educatieve veld. We zoeken naar docenten die behalve zin hebben in muziek maken ook nieuwsgierig zijn naar nieuwe vormen van onderwijs en kennisdeling.

De Innovatie Muziekeducatie 2-daagse is onderverdeeld in vier workshops:

1. CROSS ARTS
In deze workshop ervaar je hoe je je leerlingen of deelnemers kunt coachen in hun creatieve en interdisciplinaire maakprocessen. Je ontdekt wat er nodig is om beginnende musici behalve muzikant ook meer maker te laten zijn.
Lees verder

2. LUDODIDACTIEK
Ludodidactiek gebruikt principes uit gamedesign om leerervaringen te ontwerpen. Het doel? Aanwakkeren van motivatie en nieuwsgierigheid. Je ontwerpt het onderwijs op zo’n manier dat de leergierigheid van leerlingen wordt geprikkeld. Je motiveert ze uit zichzelf een beroep te doen op de expertise van hun docent en te leren van elkaar. Bij Ludodidactiek is niet de kennisoverdracht door een docent het vertrekpunt, maar het gewenste gedrag van leerlingen/spelers.

In de workshop krijg je een korte kennismaking, stap je zelf in een aantal muziek-educatieve spellen en ga je aan de slag met de uitgangspunten voor een eigen toepassing.
Lees verder

3. MUZIEK EN TECHNOLOGIE
In de workshop muziek en technologie gaan we aan de slag met Sonic Interaction Design (SID). SID is een breed vakgebied dat onder de overkoepelende discipline muziektechnologie valt. Onder andere het componeren van muziek voor games (non-lineaire muziek), het ontwerpen van muzikale interactieve installaties en het ontwerpen van geluid bij producten kan vallen onder SID. Interactie en hoe je daar muziek voor ontwerpt, staat centraal.
Lees verder

4. SING IN THE GROOVE!
In deze workshop besteden we aandacht aan ritmisch koorzingen (pop/jazz). Door verschillende werkvormen krijgen we meer verbinding met lichaam, geest en het ‘voelen’ van de muziek. De inhoud van de workshop is direct toe te passen in de praktijk, zowel voor het zingen in vocal groups/koren als het zingen met je leerlingen in de klas!
Lees verder

Praktische informatie:

  • Plaats: Akoesticum in Ede
  • Datum en tijden:
 vrijdag 3 november 2017 van 10.00 uur tot zaterdag 4 november 2017 17.00 uur.
  • Kosten deelname: € 500,- inclusief maaltijden en overnachting.
  • Meer informatie en vragen: expertisecentrumeducatie@hku.nl
  • AANMELDEN