chorus iucundus

Vanzelfsprekend wordt het Jubileumprogramma opgeluisterd met muzikale intermezzo’s.

In het middagprogramma maakt U kennis met de Finse dirigent Timo Lehtovaara en zijn leerlingenkamerkoor Chorus Iucundus uit de stad Turku. Dit koor bestaat uit leerlingen van de bovenbouw van het V.O. Op deze school, Puolalanmäki Schools, is er sprake van een doorlopende leerlijn van muziek- en koorlessen vanaf de basisschool. Leerlingen vanaf 7 jaar kunnen kiezen voor een uitgebreidere muzikale vorming. Dit resulteert in een verbluffend goed koor, dat o.a. madrigalen uit de Renaissance, hedendaagse (Finse) composities, en poprepertoire zoals Coldplay, Sting en Björk op haar repertoire heeft staan.

timo-lehtovaaraTimo is schoolmusicus en koordirigent en won met zijn koren onder andere de International Choral Contest in Cork, Ierland, en de Béla Bártok korenwedstrijd in Debrecen, Hongarije.

Wij zullen kennismaken met de enthousiasmerende en inspirerende werkwijze van Timo, en hij zal ons als publiek actief laten deelnemen. De vraag wat wij kunnen leren van zijn aanpak, en van het Finse muziekonderwijs, zal centraal staan. Natuurlijk kunt u hem ook vragen stellen.