Een werkgroep van de VLS is momenteel bezig met het ontwikkelen van een beoordelingsmodel voor de beoordeling van de eindopdracht VMBO-tl/gl. Het doel van dit beoordelingsmodel is om de discussie te openen over hoe een eindopdracht muziek in het vmbo-tl/gl zou moeten worden beoordeeld en te komen tot eenduidigheid, zonder dat dit ten koste gaat van de eigenheid van de school(cultuur). Inmiddels is een eerste versie gereed, die wij op vrijdag 2 december in Amsterdam graag willen bespreken, verbeteren en aan willen scherpen samen met een grotere groep muziekdocenten die in de bovenbouw van het VMBO werkzaam zijn.

Ook hebben wij gemerkt dat er bij veel muziekdocenten in de bovenbouw van het VMBO (en ook steeds meer op havo en vwo) onvrede bestaat over het huidige examenprogramma. Doet dit nog wel recht aan de leerling die wij dagelijks voor ons hebben? We roepen op tot een discussie onder muziekdocenten hierover en gaan op zoek naar een gezamenlijke visie en een voorstel hoe het beter zou kunnen.

Bijeenkomst

Kom 2 december naar Amsterdam en discussieer mee! Meld je hieronder aan (gratis). Word ook lid van de Facebookgroep over het examen VMBO.

  • Vrijdag 2 december
  • Muzieklokaal IVKO Amsterdam
  • Rustenburgerstraat 25, Amsterdam
  • 16:00 – 19:00 uur