Het muziekprogramma wordt door steeds meer muziek- én CKV-docenten in Nederland op waarde geschat. En vooral op een moderne manier gebruikt: niet als methode, maar als kwalitatieve, waardevolle en steeds actuele aanvulling en ondersteuning op zelf ontwikkeld lesmateriaal. Niet onbelangrijk ook: leerlingen waarderen Buma Music Academy ook, vooral vanwege de koppeling aan het hier en nu.

De afgelopen vijf schooljaren heeft Buma Cultuur (Stichting ter ondersteuning en promotie van Nederlandse muziek) fors en tegen de stroom in, geïnvesteerd in muziekeducatie in het Voortgezet Onderwijs. Tot op heden was deelname aan Buma Music Academy dan ook helemaal gratis. We zijn dit jaar echter – in positieve zin – totaal verrast door het succes en de spectaculaire groei van het aantal deelnemers; op dit moment meer dan 600. Daar zijn we heel blij mee, maar dat maakt ook dat onze kosten fors toegenomen zijn. Vanuit de ambitie om de kwaliteit, actualiteit en het serviceniveau te kunnen blijven waarborgen, zijn we daarom genoodzaakt om vanaf het nieuwe schooljaar 2017/2018 per schoolvestiging een financiële bijdrage te gaan vragen.

In de wetenschap dat een aantal van u nog bezig is met de budgetten voor volgend jaar en/of bestemming of invulling zoekt voor het Cultuurkaart budget, willen we nu alvast aankondigen dat die tegemoetkoming in de kosten straks €475,- zal zijn. Daarvoor krijgt u als schoolvestiging:

  • jaarlijks geactualiseerde en gedifferentieerde lesinhoud
  • jaarlijks nieuwe, actuele en inspirerende lesvideo’s
  • leerling-opdrachten met feedbackmogelijkheid door bekende artiesten / professionals
  • toegang tot een gratis BMA workshop op school (op=op)
  • toegang tot deelname aan de jaarlijkse BMA Schoolact Competitie (onbeperkt)
  • gratis volwaardige Ableton LIVE Intro licenties voor- in elektronische muziek geïnteresseerde – leerlingen (onbeperkt)
  • permanente helpdesk

We hopen dat u begrip heeft voor deze aanpassing en dat we door deze gezamenlijke investering het muziekonderwijs uiteindelijk weer die prominente plek op school kunnen geven, die het verdient!
Heeft u vragen of opmerkingen, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

U kunt nu al aanmelden voor schooljaar 2017-2018 via deze link.

Met vriendelijke groet,
Frank Helmink, directeur Buma Cultuur
Maurice Schmitz, Buma Music Academy