Het merendeel van de scholen in het primair onderwijs in Brabant en Limburg blijft op 13 april dicht. Dat laat het PO-Front weten. In dit front zijn de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in Actie, FvOv, AVS en PO-Raad verenigd. Er is 900 miljoen euro nodig voor een structurele verbetering van de salarissen.

Al een jaar lang voert het PO-Front actie voor minder werkdruk en meer salaris. De urgentie is hoog, want het lerarentekort stijgt en dat gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. Als het kabinet nu niet investeert in een aantrekkelijker beroep, hebben we straks 10.000 leraren tekort.

De regionale staking in Brabant en Limburg volgt na een landelijk staking van vorig jaar en na regionale stakingen eerder dit jaar in het Noorden en in de regio Midden. Als resultaat van de acties is er al een werkdrukakkoord getekend. Daarmee hebben scholen komend schooljaar recht op geld voor verlichting van de werkdruk.

Stakende leraren en ander onderwijspersoneel in Brabant en Limburg kunnen twee stakingsbijeenkomsten bezoeken: in Eindhoven (’s ochtends) of Sittard (’s middags).

Aan het eind van de dag wordt het estafettestokje overgedragen aan leraren in Gelderland en Overijssel, die op woensdag 30 mei gaan staken.

Locatie Eindhoven: Stadhuisplein
9.55 uur start programma
11.00 uur uiterlijk einde programma

Locatie Sittard: Op de Geer (vlak achter station)
13.00 uur start programma Sittard
14.00 uur uiterlijk einde programma