Een supergroot dank je wel aan de vele stakers! Samen hebben we ons afgelopen vrijdag duidelijk laten zien en horen op het Malieveld in Den Haag, op steenworpafstand van de Hoftoren (= het ministerie van OCW) en van de Tweede Kamer. Investeren in het onderwijs is hard nodig, voor de toekomst van ons land!

Jilles Veenstra, voorzitter van de FvOv sprak:

“Niets doen is in elk geval geen optie. Dat laten we hier als leraren, begeleiders, ondersteuners, ouders en studenten zien. De problemen zullen niet vanzelf overwaaien!

De werkdruk en het lerarentekort gaan niet vanzelf over. De tijd van klein bier is voorbij. Er moet in de komende jaren flink worden geïnvesteerd in het onderwijs.

Werken in het onderwijs als leraar, begeleider of ondersteuner is een mooi en betekenisvol beroep. Maar er zit zand in de machine. Te veel taken in te weinig tijd, een tekort aan leraren, de grote uitdagingen van Passend Onderwijs, te grote klassen, te veel uren voor de klas en te lage lonen. De kwaliteit van het onderwijs staat daardoor onder grote druk!

Daar kan en mag de politiek niet blind voor blijven. Ja er is extra geld bijgekomen voor het PO. Maar voor deze sector is nog veel meer nodig. De andere sectoren hebben er helemaal niets bij gekregen! Daarom INVESTEER IN DE SALARISSEN EN HET TERUGBRENGEN VAN DE WERKDRUK!

Alleen zo keren we het tij en kunnen we weer trots zijn op het feit dat we werken in het onderwijs.”

Zie hier de sfeerbeelden; hoe fantastisch vol het veld liep ondanks de zware wind en bewolking. De diverse sprekers, muzikanten!