PO

 • 123Zing – muziekmethode 123Zing voor het PO heeft een hele pagina met gratis materiaal beschikbaar. Verder kun je met een abonnement Kids pagina’s aanmaken waarmee kinderen er thuis mee kunnen werken.
 • Eigenwijs Digitaal – PO methode Eigenwijs Digitaal, vol liedjes en lessen, heeft de digitale omgeving tijdelijk gratis opengezet. Gebruik als login lente en als wachtwoord muziekles.
 • Leskwartier – methode voor het PO zet veel gratis lessen online op een speciale corona pagina.
 • Muziek in School – methode voor het PO heeft een speciale gratis pagina voor thuis.
 • Muziek Talent Express – methode van Aslan Muziekcentrum heeft de volgende opties toegevoegd in het kader van de coronacrisis: leerlingen en ouders van scholen die gebruik maken van de methode krijgen gratis toegang tot de digitale omgeving. Ze krijgen daarover bericht. Studenten kunnen gratis gebruik maken van de methode. De gratis demo wordt uitgebreid met meer materiaal. Deze demo kan iedereen kan aanvragen. En het Youtube kanaal wordt uitgebreid met meer gratis materiaal.
 • Zangexpress – een methode voor PO, heeft nu een speciale site met gratis materiaal voor iedereen.
 • Zingzonline – een methode van de Muziekschool Amsterdam plaatste veel gratis online lessen op een Instagram account.
 • Een overzicht van het LKCA met allerlei methodes en links, ook voor het jonge kind. Onze collega’s van VONKC hebben ook de overzichten van het LKCA voor beeldende vorming, dans, drama/ theater, erfgoed en schrijven online gezet.

VO

 • Beats ‘n Bits – deze digitale methode voor het VO, gaat de komende periode kosteloos ‘open’ voor alle scholen, zodat leerlingen en docenten vanuit huis met muziek bezig kunnen blijven. Als het, tijdens deze lastige periode, een oplossing voor jou en jouw leerlingen kan zijn; vraag dan een proefaccount aan en vermeld even dat het om ‘afstandsonderwijs’ gaat.
 • Buma Music Academy – Buma Music Academy barst van het online lesmateriaal. Al het lesmateriaal is nu te downloaden, om samen met de bijhorende lesvideo – naar leerlingen te versturen of op de ELO te zetten. Leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag! Dat leerlingen thuis geen muziekinstrument(en) hebben is geen probleem; de praktische opdrachten kunnen veelal zonder instrument gemaakt worden. In de online lesomgeving vind je bijna 50 lessen binnen verschillende muzikale onderwerpen gedifferentieerd op vmbo en havo-vwo niveau. Buma Music Academy is gratis voor docenten uit het voortgezet onderwijs. Nog geen deelnemer? Meld je hier aan. Je kunt nu ook een gratis online workshop Ableton aanvragen voor je leerlingen.
 • Earz – een hulpmiddel voor muzieklessen in het PO als VO met allerhande games en apps om over muziek te leren en te maken. Bijvoorbeeld oefeningen voor eindexamenleerlingen. Biedt nu een korting van 25% aan.
 • Musicbox – een volledig digitale methode voor het VO, werkt met een persoonlijke leeromgeving, volledig gedifferentieerd en flexibele leerlijnen. Je kunt nu een gratis pilot aanvragen waarmee je de komende periode snel en gemakkelijk op afstand les kunt geven.
 • Intro – uitgever ThiemeMeulenhoff van VO methode Intro biedt op haar site extra tips en ondersteuning aan voor het geven van les op afstand. Werk je niet met Intro of werk je wel met Intro, maar nog niet met het digitale platform? Dan kun je nu een gratis servicelicentie aanvragen voor jou en je leerlingen. Kies in het formulier onder ‘Cultuur’ voor onderbouw, bovenbouw en/of TTO.

Ga naar:

Thuis muzieklessen voor ouders en kinderen in het PO

Online tools VO

Lesmateriaal VO

Lesideeën van muziekdocenten en anderen

Eindexamens vmbo/havo en vwo SPECIAL